Home » maria en » ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ EURO ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “MACEDONIA”!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ!!!

ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ EURO ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “MACEDONIA”!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ!!!

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Greek

Η Εθνική νεανίδων χάντμπολ αποχώρησε από το παιχνίδι με τα Σκόπια ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το «Macedonia» και αποβλήθηκε από το Euro 2017, με απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Η Εθνική νεανίδων χάντμπολ, αποχώρησε από το παιχνίδι με την ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο του Euro 2017 Κ-17, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εμφανίσεις που φορούσαν οι παίκτριες της ομάδας των Σκοπίων, που έγραφαν «Macedonia».

Η Εθνική μας ομάδα, ηττήθηκε με 10-0 στα χαρτιά από τη στιγμή που δεν κατέβηκε στο ματς, αλλά στη συνέχεια ανακοινώθηκε η αποβολή της από τη διοργάνωση, με απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χάντμπολ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στις 2 Αυγούστου 2017 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (EHF) των Γυναικών που γίνεται στα Σκόπια, η ΠΓΔΜ έπαιζε με την ελληνική ομάδα και αυτή αποχώρησε από το γήπεδο μετά από 32” αγώνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός πως οι υπεύθυνοι της ομάδας φορούσαν μπλούζες που αναγραφόταν η λέξη Μακεδονία.

Πραγματοποιήθηκαν διαδικασίες ανάμεσα στην ελληνική ομοσπονδία και την πειθαρχική επιτροπή, η οποία διαπίστωσε πως η ελληνική ομάδα είχε την υποχρέωση να παίξει τον αγώνα σύμφωνα με τους κανονισμούς του EHF.

Σύμφωνα με το άρθρο Β.7 του πειθαρχικού κώδικα της EHF, η ελληνική ομάδα αποκλείστηκε από το υπόλοιπο της διοργάνωσης και σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 14.1 των κανονισμών, η ελληνική ομάδα μηδενίστηκε στους προκριματικούς αγώνες με το σκορ 0-10 και 0-2.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επιβάλλει επίσης πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ στην ΟΧΕ, ενώ μπορεί να καταβληθεί περαιτέρω αποζημίωση. Η επιτροπή δεν αποφάσισε κάποια άλλη κύρωση ή αποβολή της ελληνικής ομάδας από άλλη διοργάνωση.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, αλλά δεδομένου ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EHF 17 γυναικών βρίσκεται σε εξέλιξη, οποιαδήποτε προσφυγή δεν θα έχει ανασταλτικά αποτελέσματα».

 

Πηγή: sport-fm.gr

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *