Home » maria en » Νεκρός ο πιλότος του Mirage 2000-5

Νεκρός ο πιλότος του Mirage 2000-5

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Greek

Όταν τα αλιευτικά, μαζί με ελικόπτερα και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, έσπευσαν στην περιοχή που κατέπεσε το Mirage 2000-5, βρήκαν αμέσως τα στοιχεία που δυστυχώς πιστοποιούσαν τον θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Βρέθηκαν η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος και το κιτ επιβίωσης. Δεν υπήρχε πια καμία αμφιβολία πως ο Έλληνας πιλότος ήταν νεκρός.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας. Ήταν γεννημένος στις 3 Ιουνίου του 1984, με καταγωγή από το Μαυροβούνι Καρδίτσας, έγγαμος με δύο παιδιά.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για τον θάνατο του Σμηναγού:

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος».

Ο Σμηναγός είχε παρουσιαστεί στην εκπομπή της ΕΡΤ «Με Αρετή και Τόλμη» σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου».

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος σε δηλώσεις του στην εκπομπή ανέφερε τις συνθήκες ετοιμότητας των πιλότων, καθώς και επιχειρησιακές λεπτομέρειες κατά τη διαδικασία των αναχαιτίσεων.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι για οτιδήποτε, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν έχει συμβεί τίποτα, αλλά δεν ξέρουμε αν σήμερα ή αύριο έχουν σκοπό να κάνουν κάτι οι απέναντι», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά…

Τη θλιβερή είδηση για τον θάνατο του πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5 ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης με ανάρτησή του στο Τwitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Στην ανάρτησή του διαβάζουμε τα εξής:

kammenos pilotosΠηγή: zougla.gr

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *