Home » NICK SOKOLOS WRITES » Ήρθαν τα άγρια…

Ήρθαν τα άγρια…

….να διώξουν τα ήμερα, πολλές φορές ακούγεται αυτή η φράση και πολλές άλλες από την σοφία των λαϊκών παροιμιών , αλλά και από την καθημερινότητα, μας δίνουν κάποια ασφαλή συμπεράσματα για την συμπεριφορά , την τάση και τα προνόμια που διεκδικούμε εμείς με την λογική η όχι για πράγματα που συμβαίνουν και μας αλλάζουν την ζωή.

Οι Έλληνες λαός φιλήσυχος και ειρηνικός, φιλοξενεί και δέχεται καθημερινά πλήθη διαφορετικών  λαών , με τους τούς οποίους συναναστρέφεται τους προσφέρει  υπηρεσίες και όλα εκείνα που είναι απαραίτητα για την διαβίωση και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε ανθρώπους που διεκδικούν τα πάντα.
Τα πάντα για την στέγαση, την τροφή , την ενδυμασία τους, ακόμα και την διασκέδαση τους , αν κρίνει κάποιος ότι η ζωή στην Ελλάδα , περνάει άλλες κρίσεις αξιών , οικονομική κρίση και τελικά επιβίωσης ανθρώπων που ενώ θέλουν να ζήσουν ήρεμα και χωρίς άγχος , δεν τους επιτρέπει, η φορολογική επιβάρυνση , οι ρυθμίσεις των μνημονίων, και τελικά η οι αλλαγές που καθορίζονται αν όχι από τον ίδιο από το κράτος , και τις αντιλαϊκά του μέτρα. 

Σε αυτή  την φαινομενικά ήσυχη και ήρεμη ζωή που θέλει να κάνει ο Έλληνας, οι περιστάσεις και οι καταστάσεις της καθημερινότητας , δεν τον αφήνουν να ζήσει, μια ζωή η με χριστιανική και ορθόδοξη παράδοση, και το χειρότερο να βιώνει κρούσεις και συγκρούσεις μέσα στην ίδια την Εκκλησία , από ανθρώπους που διεκδικούν και απαιτούν .
Την χρήση κατοικιών και κτιρίων που θα μπορούσαν να προσφέρουν την στέγαση , την τροφή, την θαλπωρή σε ανθρώπους που ενώ ήρθαν φιλοξενούμενοι στην χώρα μας , απαιτούν την ιδιοκατοίκηση και την ιδιοκτησία, ξένων περιουσιακών στοιχείων ,θεωρώντας τα κλεμμένα και νομοθετικά παράνομα από την χρήση τους και την ίδια την εμπορική αξία και συναλλαγή τους.
Μέσα από τους  ιερούς εκκλησιαστικούς χώρους , και μέσα από την ιερή θεία λειτουργία ,οι κανόνες του σεβασμού, της προσευχής, και της θείας ενατένισης, με την ελπίδα να αποκτήσεις εύνοια και καλή ζωή ,όλα καταρρίπτονται με την εισροή , ξένων στοιχείων και ανθρώπων που θέλουν να διασπάσουν την προσοχή των πιστών και να διακόψουν την μεγάλη δύναμη της θείας παρουσίας με την απαίτηση προνομίων και διεκδικήσεων των μεταναστών .
Των ανθρώπων εκείνων που ενώ  η εκκλησία προσφέρει την πολυτιμότερη πηγή υλικών αγαθών και την πνευματική ενίσχυση τους στη θεία λατρεία και ζωή , για ανήμπορους και ανθρώπους που δεν έχουν ποιμαντική καθοδήγηση , οι κανόνες αλλάζουν με την παραβίαση και παρακώλυση των θρησκευτικών και χριστιανικών συναθροίσεων , μέσα στη εκκλησία, αλλά και έξω από αυτή.
Η εμπάθεια που χαρακτηρίζει την θρησκευτική ζωή της χώρας μας , από ξένα στοιχεία και αλλόπιστους η άθεους , δημιουργούν εντάσεις, προπηλακισμούς και τελικά τη  ρήξη μεταξύ τους , εκδηλώνοντας την αντίθεση , την βία, και την οργή για την διαφορετικότητα του κόσμου να επιλέγει αυτό που νομίζει ότι τον εκφράζει σαν άτομο , προσωπικότητα και από ένα σύνολο ιδεολογικών και κοινωνικών αντιλήψεων.
Όλα αυτά στιγματίζουν την κοινωνική ζωή μας και την Εκκλησία, ο ναός του Θεού, βεβηλώνεται με πράξεις , με παρεμβάσεις , με άναρχες φωνές , αλλά και από την ίδια την χρήση των λειτουργικών της σκευών και οργάνων από ανθρώπους άσχετους και άπιστους με την ορθόδοξη χριστιανική ζωή.
Η εκκλησία το σύνολο των χριστιανών και των ομάδων που συναθροίζονται για να τιμήσουν το ιερό πρόσωπο του Θεού και των Αγίων μορφών της , καταβάλλεται από επιθέσεις , από κλοπές της ίδιας της χριστιανικής ζωής και της μεγάλης της ιστορίας, μέσα από βεβηλώσεις του ίδιου του χώρου της, και των ιερών προσώπων, των ιερέων που εκπροσωπούν τα άγια των αγίων .
Το πρόσωπο του θεού και της ιερής ακολουθίας και λειτουργίας , μέσα στην Εκκλησία βλασφημείται με κάθε τρόπο και με κάθε παράδειγμα άθεων και απολίτιστων ανθρώπων που δεν σέβονται την ιερότητα των προσώπων και των χώρων της , μηνύοντας την αντίθεση τους με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, πράξεις και ενέργειες που θίγουν την ιεροσύνη και το μεγαλείο της θεϊκής υπόστασης και δημιουργίας του σύμπαντος κόσμου  και της ζωής .
Η ιερότητα του  θεϊκού δώρου, προς τον άνθρωπο  καταργείται με εμπορικές συναλλαγές και απαιτήσεις οικονομικών ανέσεων και απολαβών , που δεν μπορούν να μετριάσουν την ασημαντότητα, και μικρότητα  του ανθρώπου και τα πάθη της φιλοχρηματίας του.
Απλά την εντείνουν και την καθιερώνουν σαν ένα ξενικό στοιχείο προς την εκκλησία και τις άγια ζωή της , επαληθεύοντας για μια ακόμη φορά την αναζήτηση της ύλης από ανθρώπους με φτωχό πνεύμα και με φτωχή λογική υπόσταση η οποία περιορίζεται σε φρενήρης ρυθμούς με άγχος και πίεση για την οικονομική ασφάλεια και την οικονομική κυριαρχία.
Νομίζοντας ότι αυτό που ζούμε είναι η λογική και το προτέρημα αυτής της ζωής.
Ευτυχώς που υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα για τα οποία ο άνθρωπος δεν έχει καταλάβει την πραγματική ζωή , την ευτυχία και την ζωή , για την οποία υπάρχουν άλλες μορφές προσδοκιών , και ενατένισης των ονείρων που δεν χρειάζονται χρήματα και ανεξέλεγκτη βία.
Η εκκλησία δεν διώχνει τα άγρια ,αλλά ούτε τα κυνηγάνε οι άνθρωποι και οι Έλληνες Πολίτες που ανέχονται τα πάντα και τους ξενόφερτους λαούς, που μάθανε στο χρήμα και τις οικονομικές απολαύσεις.
Απλά τα άγρια πρέπει να γίνουν ήμερα για να κατανοήσουν την σοφία των Ελλήνων και των ανθρώπων της  , μέσα από την αγριότητα της ζωής και της ανελέητης στάσης τους προς κάθε όμοιο είδος και του δείγματος της ανθρώπινης ύπαρξης , για τις αντιλήψεις που υπάρχουν και ευδοκιμούν στην ζωή…, φέροντας άλλους και διώχνοντας τους εαυτούς μας , στην ερημιά των πόλεων.
Σόκολος Νίκος
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *