Home » Greek Community » Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ

Ο Γιάννης Φώσκολος μας εντυπωσίασε ευχάριστα με το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Τήνος, Πατρίδα μου» και μας καταπλήσσει με το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Κάλλιο αργά παρά ποτέ…»

Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του.

Δ.Π.: Κύριε Φώσκολε μετά το καταπληκτικό πρώτο βιβλίο που εκδόσατε, είμαστε κοντά στην παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου σας. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν στο δεύτερο βιβλίο σας;

Γ.Φ.: Μετά το πρώτο μου βιβλίο και ενώ ακόμη δεν είχε παρουσιαστεί εγώ συνέχιζα να γράφω.  Μετά δε την παραίνεση του Δρ Βασίλη Αδραjohn foskolosχτά ασχολήθηκα περισσότερο με τον πεζό λόγο.

Δ.Π.: Το δεύτερο βιβλίο σας με τίτλο “Κάλλιο αργά, παρά ποτέ…” που αναφέρεται; Ποιο είναι το θέμα του;

Γ.Φ.: Διαπίστωσα ότι τα θέματα που θα μπορούσα να ασχοληθώ ήταν πολλά.

Ένα από αυτά ήταν η παιδική ηλικία με την φτώχεια, την ανέχεια και τις δυσκολίες, παρόλα αυτά όμως υπήρχαν ηθικές αρχές!  Η οικογένεια ήταν δεμένη, υπήρχε σεβασμός προς τους γονείς, αγάπη προς τα αδέρφια.  Επίσης υπήρχε αλληλεγγύη προς όλους, προσήλωση προς τις παραδόσεις, εθνικές και θρησκευτικές και προσφορά προς το σύνολο.

Άλλο θέμα ήταν οι κοινωνικές τάξεις και διαφορές που υπήρχαν στα χρόνια μου στην Ελλάδα όπου πολύ σπάνια κάποιος δάσκαλος, γιατρός κλπ ζητούσε σε γάμο μια μοδίστρα, νοικοκυρά ή αγρότισσα.

Και το μεγάλο θέμα βέβαια είναι η μετανάστευση στην Αυστραλία.  Με τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, οι κοπέλες έρχονταν με μια φωτογραφία του…γαμπρού και από τους άντρες άλλοι έμπλεξαν με τζόγο, άλλους εδώ τους εκμεταλλεύτηκαν και πολλά άλλα ….

Δ.Π.: Αλήθεια, απ΄ ότι θυμάμαι η επιτυχία του πρώτου σας βιβλίου ήταν πολύ μεγάλη. Μπορείτε να μας μιλήσετε για την απήχηση που είχε το 1ο σας βιβλίο;

Γ.Φ.: Είναι αλήθεια ότι για το πρώτο μου βιβλίο που εγώ είχα ξεκινήσει δειλά-δειλά όλοι σχεδόν είχαν να πουν ένα καλό λόγο.  Φιλοδοξώ ότι κάτι παρόμοιο θα ακούσω και για το δεύτερο.

Δ.Π.: Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Συνεχίζω να αποτυπώνω στο χαρτί γεγονότα βιώματα και φανταστικές Ιστορίες.  Ποιος ξέρει;  Ίσως στο μέλλον επανέλθω

Δ.Π.: Σου ευχόμαστε Καλή επιτυχία και σε αυτό το βιβλίο και Καλοτάξιδο!

Γ.Φ.: Ευχαριστώ Δημήτρη

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *